• سلامت و تندرستی

گفتگو با دکتر مهدی کریمی عضو هیات علمی پژوهشگر برگزیده دانشگاه ایران در سال 98

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۱۰/۲۸ |
گفتگو با دکتر مهدی کریمی عضو هیات علمی پژوهشگر برگزیده دانشگاه ایران در سال 98

به عقیده پژوهشگر برگزیده دانشگاه علوم پزشکی ایران عدم شکل گیری هرم پژوهش در دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی کشور یکی از مشکلات اساسی این بخش است.
به نقل از معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه؛ دکتر مهدی کریمی، استادیار نانوفناوری پزشکی دانشکده فناوری های نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت و گو با روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری در توضیح هرم پژوهش گفت: در راس این هرم باید استادی باشد که به صورت تمام وقت تحقیق کند، بعد از آن چند دستیار پژوهش و بعد 20، 30 محقق پسادکتری که سال ها در سطح بالا تحقیق کرده اند و در اخر هم دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد قرار می گیرند.

وی که با انتشار شش مقاله در مجلات Q1 به عنوان یکی از پژوهشگران برگزیده دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 98 معرفی شده است، خاطر نشان کرد: علاوه بر معضل عدم تخصیص اعتبارات لازم به بخش پژوهش که حداقل در کوتاه مدت امید چندانی به رفع آن نیست، مشکلات جدی ای نیز در حوزه مدیریت پژوهش کشور مطرح است که از جمله آنها می توان به عدم ثبات مدیریتی در حوزه پژوهش اشاره کرد. این مشکل که از معاونت تحقیقات و ریاست دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی تا سطوح عالی مدیریت پژوهش کشور مشاهده می شود، باعث شده که مدیران زمانی که تازه محققان واقعی در دانشگاه یا موسسه خود را می شناسند و با مشکلات و مسائل آشنا می شوند، جای خود را به مدیر بعدی بدهند.

دکتر کریمی با تاکید بر این که در مدیریت تحقیقات باید حتی الامکان از پژوهشگران برجسته و مجرب استفاده کرد، گفت: برای اینکه پژوهش در کشور ما از جایگاه مناسبتری برخوردار شود پژوهشگران اعم از اساتید دانشگاه و دانشجویان باید روزی حداقل 8 تا 10 ساعت برای پژوهش زمان اختصاص بدهند.

استادیار نانوفناوری پزشکی دانشکده فناوری های نوین پزشکی دانشگاه که سه سال پیاپی است به عنوان سرآمد علمی شناخته  شده است در پاسخ به این سوال که چه محققانی به عنوان سرآمدان علمی کشور شناخته می شوند گفت:
شناسایی و حمایت از سرآمدان علمی کشور از سال 94 در قالب برنامه دستیابی به مرجعیت علمی و توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام می شود. این برنامه قصد دارد با شناسایی مستمر افراد توانمند و دارای بنیه علمی قوی و ارائه حمایت‌های ویژه از این افراد، محققانی همتراز با دانشمندان جهانی با قابلیت ارائه نظریه های معتبر علمی، انتشار مقاله در مجلات علمی برتر دنیا و کسب جوایز علمی معتبر جهانی پرورش داده و کشور را به سمت مرجعیت علمی در جهان هدایت کند.
وی خاطرنشان کرد: براساس آیین نامه فدراسیون سرآمدان علمی، هر ساله اعضای هیات علمی دانشگاه ها یا موسسات پژوهشی که موفق به کسب جوایز معتبر علمی مانند نوبل، کاولی، فیلدز، مصطفی (ص) و .. یا چاپ مقاله در مجلات معتبر علمی مثل نیچر و ساینس یا برخی نشریات معتبر دیگر ( به عنوان نویسنده اول یا مسوول مقاله) شده اند به عنوان سرآمد علمی شناخته می شوند.

کریمی تصریح کرد: پژوهشگرانی که توسط فدراسیون به عنوان سرآمد علمی شناخته می شوند حمایت هایی شامل پژوهانه نقدی، گرنت استفاده از خدمات شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی و مهمتر از آن امکان جذب پژوهشگر یک یا دو پسادکتری را دریافت می کنند. فدراسیون سرآمدان علمی حمایت های تشویقی از قبیل حمایت از انتشار مقاله در نشریات برتر، حمایت از شرکت در کنگره های معتبر بین المللی و حمایت از شرکت در دوره های مطالعاتی معتبر هم دارد که مختص سرآمدان علمی نیست و همه محققان می توانند با رعایت شرایط آیین نامه از این حمایت ها استفاده کنند.

دفعات مشاهده: 768 بار   |   دفعات چاپ: 22 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر